Tallinkin MyStar-laiva liikenteeseen syksyllä – Helsingin ja Tallinnan välillä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tallink-varustamon lauttakatras täydentyy tänä vuonna MyStar-laivalla. Helsingin ja Tallillan välillä kulkevan aluksen liikennöinnin alkamista on jo pohjustettu viime päivinä Tallinkin sosiaalisen median tileillä.

Tallink Silja Suomen Twitter-julkaisussa esiteltiin MyStarin kapteenit Aivar Moorus, Vahur Ausmees ja Ain Aksalu. Yhtiö kehotti pitämään somekanavia verkkosivuja silmällä laivaan liittyvien uutisten varalta.

Toistaiseksi ei ole selvillä, milloin MyStar aloittaa liikennöinnin Helsingin ja Tallinnan välillä. Länsi-Suomi -lehden mukaan Tallinkin nettivarausjärjestelmässä laivan ensimmäinen lähtö Helsingistä on merkattu tapahtuvaksi 10. marraskuuta. Varustamo ei ole kuitenkaan vahvistanut asiaa.

250 miljoonan euron hintaisen MyStarin rakennustyöt alkoivat Rauman telakalla vuonna 2020. Aluksen oli alun perin määrä valmistua keväällä, mutta viivästyksiä aiheuttivat niin korona kuin Ukrainan sotakin. Laivan ympäristövaikutuksia on kuvailtu LNG:n käytön ja optimoidun polttoaineenkulutuksen ansiosta aikaisempia lauttoja pienemmiksi.