Loistoidea: Ruokaa tuottajilta kuluttajille ilman välikäsiä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomessa on saanut ostaa paikallisten tuottajien kasvattamaa ruokaa erilaisten REKO-rinkien ja tuottajatorien kautta. Nyt Uudellemaalle on perustettu osuuskunta, joka myy paikallisten tuottajien elintarvikkeita ilman välikäsiä ja suoraan kuluttajille. Myynti tapahtuu verkkokaupan ja noutopisteen avulla.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan Uudenmaan ruoka -osuuskunta tavoittelee aluksi noin sataa asiakasta. Mallin avulla asiakas saa hankittua ruokansa suoraan tuottajalta ja samalla taataan, että raha ei valu ylimääräisille tahoille. Kuluttaja saa tuoretta ja aitoa ruokaa esimerkiksi noutopisteeseen tilattuna. Samanlainen malli on käytössä myös muualla Suomessa, mutta toimintamallin uskotaan laajenevan lähivuosien aikana.

– Ruoka tulee paikallisilta tiloilta joiden tuottajat itse hinnoittelevat tuotteensa palvelussamme, Uudenmaan ruoka kertoo verkkokaupassaan.