Nurmijärveltä löytyi maahan haudattua jätettä – kymmeniä öljy- ja kemikaalitynnyreitä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nurmijärven Karhukorven teollisuusalueella on löytynyt kaapelikaivun yhteydessä maahan haudattuja jätteitä. Tontin omistava Senaatti-kiinteistöt on ryhtynyt toimenpiteisiin vahinkojen estämiseksi ja on tehnyt asiasta myös tutkintapyynnön poliisille. Pelastuslaitos on käynyt tekemässä ensivaiheen torjuntatyöt.

Tilanteesta on ilmoitettu myös kunnan ympäristöviranomaisille ja ELY-keskukselle. Havaittu jätealue sijaitsee Senaatin maa-alueella ja osittain naapurikiinteistöllä. Senaatti on ostanut kohteen vuonna 2003, ja tontilla sijaitsee tällä hetkellä vanha lavastevarasto.

Tehdyissä tutkimuksissa on paljastunut, että maahan on ollut haudattuna nelisenkymmentä öljy- ja kemikaalitynnyriä, jotka on jo pääosin saatu siivottua pois. Maasta löytyneiden tynnyreiden perusteella on arvioitu, että jätteet ovat olleet maassa vuosikymmeniä ja pitkään ennen Senaatin omistusaikaa. Tynnyrien alkuperästä tai tekijästä ei ole tällä hetkellä tietoa.

– Maaperän pilaantuneisuuden laajuutta selvitetään parhaillaan erilaisin tutkimuksin, ja sovimme jatkotoimenpiteistä yhteistyössä ympäristöviranomaisten kanssa, toteaa Senaatti-kiinteistöjen yhteiskuntavastuujohtaja Timo Kanerva.