Pikkujoulusesonki on jo ovella – matkailu- ja ravintola-ala odottaa siitä vilkasta

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikkujoulusesonki alkaa olla jo ovella. Kahtena edellisvuotena ravintola- ja matkailualaa varjostivat korona-aika ja siihen liittyvät rajoitukset. Tänä vuonna sesongista odotetaan kuitenkin jälleen vilkasta.

Matkailu- ja ravintolapalvelujen (Mara) jäsenkyselyn perusteella toimialan yritykset ovat toiveikkaita pikkujoulusesongista. Siitä arvioidaan tulevan lähes yhtä hyvä kuin koronapandemiaa edeltävänä aikana.

– Asiakkailla on ollut pitkään kestäneiden koronarajoitusten jälkeen patoutunutta tarvetta tavata toisiaan ja järjestää tapahtumia. Pikkujoulukaudesta näyttäisi tulevan lähes yhtä hyvä kuin vuonna 2019. Toki toimiala- ja yrityskohtaiset erot ovat suuria, Maran toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo tiedotteessa.

Syksy 2022 on ollut muutoin jonkin verran syksyä 2019 heikompi. Poikkeuksen muodostavat hotellit ja kylpylät, joista 60 prosnetilla liikevaihto on pysynyt samana tai noussut vuoteen 2019 verrattuna. Jäsenkyselyn mukaan henkilöstöpulan pelätään vähentävän pikkujoulusesongin liikevaihtoa 36 prosentilla yrityksistä ja ruokaravintoloiden kohdalla 44 prosenttia.