Taleban kielsi naisilta huvipuistot – myös puistossa käyminen on kiellettyä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Taleban on kieltänyt afganistanilaisilta naisilta pääsyn pääkaupungin yleisiin puistoihin ja huvipuistoihin. Tämä sääntö kaventaa naisten oikeutta kulkea julkisilla paikoilla entisestään. Heitä on jo kielletty matkustamasta ilman miespuolista saattajaa ja heidän on käytettävä hijabia tai burkaa aina poistuessaan kotoa.

Myös teini-ikäisten tyttöjen koulut ovat olleet kiinni yli vuoden ajan suurimmassa osassa maata. Maassa toimivan paheiden ehkäisyä ja hyveen edistämistä käsittelevän ministeriön tiedottaja Mohammad Akif Sadeq Mohajir on sanonut, että puistoissa on nähty samaan aikaan miehiä ja naisia keskenään. Tämä rikkoo sääntöjä. Kaikilla naisilla ei ole ollut päässään hijabia.

Naiset ja puistojen ylläpitäjät ottivat uutisen vastaan ​​tyrmistyneenä. Alueita on kehitetty viime vuosina ja niihin on investoitu.

– Ei ole kouluja, eikä työtä. Meillä pitäisi edes olla paikka, jossa voisi pitää hauskaa, sanoi eräs äiti.

– Olemme vain lopen kyllästyneitä olemaan kotona koko päivän. Mielemme ovat väsyneitä, hän kertoi AFP:lle.

Huvipuistot ovat nyt menneet kiinni, koska lapset eivät voi mennä sinne ilman äitejään. Aiemmin puistoissa vieraili satoja vierailijoita päivittäin. Nyt tienoo on autio.