Finnairilla matkusti lokakuussa 866 900 matkustajaa – 100 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair kuljetti lokakuussa 866.900 matkustajaa eli 100,1 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 lokakuussa. Ajat eivät ole silti normalisoituneet takavuosien takaiseen.

– COVID-19:n vaikutukset, mukaan lukien joidenkin valtioiden asettamat tiukat matkustusrajoitukset, vaikuttivat edelleen matkustajaliitännäisiin liikennelukuihin erityisesti Aasian-liikenteessä. Venäjän ilmatila sulkeutui Ukrainan sotaa seuranneiden vastapakotteiden takia helmikuun lopussa, mikä johti reitti- ja vuoroperuutuksiin Aasian-liikenteessä, Finnairilta luetellaan.

Finnair operoi päivittäin keskimäärin 264 lentoa. Luvussa on mukana myös rahtilennot. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 166,9 prosenttia. Lokakuussa matkustajakäyttöaste parani vertailukaudesta erityisesti Aasian-liikenteessä ja Pohjois-Amerikan-liikenteessä.