Steve Jobsin sandaaleista maksettiin yli 200 000 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen toinen perustaja Steve Jobs menehtyi vuonna 2011. Tietokoneteollisuuden edelläkävijälle kuulunut omaisuus on haluttua tavaraa keräilijöiden piirissä. Jopa Jobsille kuuluneista sandaaleista on maksettu kova hinta.

Jobsin Birkensock-sandaalit huutokaupatiin Julien’s Auctionsin toimesta sunnuntaina. Jalkineiden odotettiin menevän kaupaksi noin 60 000 dollarilla. Lopullinen myyntihinta kuitenkin kohosi 218 750 dollariin eli lähes 210 000 euroon.

Ruskean sävyisiä sandaaleja kuvailtiin paljon käytetyiksi. Huutokauppakamarin mukaan niiden pohjallisissa näkyy vuosien käytön vuoksi edelleen Jobsin jalkojen muoto. Roskiin heitetyt sandaalit pelasti Jobsin kodin entinen isännöitsijä.

Sandaalit myytiin osana Icons and Idols: Rock ’n’ Roll -huutokauppaa. Kaupan oli myös muun muassa Elvis Presleylle, Kurt Cobainille ja John Lennonille kuuluneitta vaatteita, koruja ja soittimia.