16-vuotias suomalaislupaus Ferrari-akatemiaan – F1-ura mahdollisesti edessä

Autot Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen karting-sarjan maailmanmestari Tuukka Taponen on valittu italialaisen Ferrarin akatemiaan. 16-vuotiaalla autourheilun lupauksella voi olla edessään tie Formula 1 -sarjan kuljettajaksi. Hän on ensimmäinen Ferrarin akatemiaan päässyt suomalainen.

Taponen oli jo viime vuonna mukana Ferrarin akatemian viimeisessä testivaiheessa. Tuolloin häntä ei valittu, mutta tänä vuonna kävi toisin. Kuljettaja hyväksyttiin Ferrarin tiedotteen mukaan akatemiaan kilpailtuaan paikasta viiden muun lupaavan kuljettajan kanssa.

– Olen iloinen Ferrarin akatemiaan valituksi tulemisesta. Viikon viettäminen Maranellossa ja Fiorano-radalla ajaminen oli mahtava kokemus. En malta odottaa akatemiassa aloittamista niiden muiden tyyppien ja insinöörien kanssa, jotka pääsin tapaamaan radalla, Taponen kuvaili tiedotteessa.

Ferrarin akatemian kautta F1-kuljettajiksi ovat edenneet muun muassa Mick Schumacher, Charles Leclerc ja Sergio Pérez. Jo pienenä kilpa-autoilun aloittanut Taponen voitti vuonna 2016 ensimmäisenä suomalaisena kartingin MM-kultaa. Hän oli tuolloin 15-vuotias.