IL: Adlibris myi Putin-seinäkalenteria – poistettiin palautteen ansiosta valikoimista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Adlibris-verkkokaupan kalenterivalikoimaa selailleet ovat saattaneet joutua hieraisemaan silmiään. Pohjoismaiden suurimmassa kirjojen verkkokaupassa on nimittäin ollut myynnissä Vladimir Putin -teemainen seinäkalenteri. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Vuoden 2023 seinäkalenterin kuvissa nähdään Putin erinäisissä tilanteissa. Venäjän presidentti nähdään muun muassa harrastamassa judoa lasten kanssa ja kättelemässä Kiinan presidentti Xi Jingpingin kanssa. Venäläiskustantamon kalenteria myytiin 14,20 euron hintaan.

Adlibris on sittemmin poistanut kalenterin myynnistä Iltalehden otettua verkkokauppaan yhteyttä asian tiimoilta. Yhtiön brand manager Karin Lindebon mukaan tuotevalikoima julkaistaan verkossa automatisoidusti.

– Emme esitarkasta kaikkia tuotteita, mutta saatamme poistaa jonkin kirjan tai tuotteen perustelluista syistä, Lindebo kertoi.