Miehille tarjotaan nyt terapiaa saunan lauteilla

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Miesten mielenterveysongelmista ei puhuta yhtä ahkerasti kuin hameväen mielen hyvinvoinnista. Miesten mielenterveysongelmat mielletään edelleen eräänlaiseksi heikkouden merkiksi, vaikka vahvin on se, joka osaa hakea suoraselkäisesti ongelmiinsa myös apua. Ei kannata jäädä kotiin jurottamaan tai kumoamaan murheita pulloon.

Terveyspalveluiden tuottaja Mehiläinen tarjoaa jälleen miehille keksusteluapua Mielten Vuoro -tempauksella. Matalan kynnyksen terapiaa on tarjolla mielenterveysviikolla Helsingissä, Tampereella ja Oulussa 21.-27. marraskuuta. Saunavuoroihin osallistuminen on kaikille maksutonta.

– Moni suomalainen mies on kasvatettu ajattelemaan, että mielenterveysongelmista puhuminen tai omien tunteidensa ilmaisu on osoitus heikkoudesta. Vaikka asenteet muuttuvatkin pikkuhiljaa erityisesti nuoremman sukupolven toimesta, on meillä edelleen paljon tehtävää. Saunat ovat aina edustaneet suomalaisessa kulttuurissa paikkaa, jossa miehetkin rohkenevat purkaa sydäntään ja siksi tuommekin terapian julkisiin saunoihin myös tänä vuonna, sanoo Mehiläisen yksilö- ja pariterapeutti Jouni Pölönen.

Jokaiselle Mielten Vuoro -saunavuorolle on osoitettu oma teemansa ja tänä vuonna yksi teemoista on henkilökohtaiset paineet, stressi ja ahdistava maailmantilanne. Muita saunavuoroilla käsiteltäviä tärkeitä teemoja ovat yksinäisyys ja ihmissuhteet. Lisätietoa Mielten Vuorosta ja saunojen tarkat aikataulut löytyvät Mehiläisen verkkosivuilta.