Avatarin jatko-osaan kohdistuvat isot odotukset – täytyy nousta kaikkien aikojen tuottoisimpien joukkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja James Cameron tunnetaan Hollywoodin kultasormena. Hänen elokuvansa Titanic ja Avatar ovat kaikkien aikojen tuottoisimpien elokuvien listan kärkipäässä. Cameronin uuteen elokuvaan, Avatarin jatko-osaan kohdistuvatkin jo kovat odotukset.

Joulukuussa ensi-iltansa saava Avatar: The Way of Water on todennäköisesti yksi kaikkien aikojen kalleimmista elokuvista. Cameron ei ole paljastanut elokuvan tarkkaa budjettia. Hänen mukaansa sen kuitenkin täytyy nousta tuottoisimpien elokuvien listan kärkisijoille tehdäkseen voittoa.

– Sen täytyy olla historian kolmanneksi tai neljänneksi eniten rahaa tuottava elokuva. Se on kynnyksemme. Se on kannattavuusrajamme, Cameron paljasti GQ-lehden haastattelussa.

Mikäli Cameronin sanat pitävät paikkansa, täytyy Avatar: The Way of Waterin tuottaa maailmanlaajuisesti noin 2,1 miljardia dollaria. Kaikkien aikojen neljänneksi tuottoisin elokuva on tähän mennessä yli kaksi miljardia dollaria tahkonut Star Wars: The Force Awakens. Cameronin tuorein yli kolmetuntinen elokuvaeepos saa Suomen ensi-iltansa 14. joulukuuta 2022.