Eteläpohjalaisen alakoulun pihasta löytyi konepistoolin lippaita – oppilas tunnisti heti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan alakoulun oppilaat ovat tehneet yllättävän löydön. Nurmolaisen noin 100 oppilaan koulun pihassa oli kaksi tyhjää konepistoolin lipasta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Oppilaat olivat toimittaneet lippaat heti välituntivalvojalle.

Pohjalainen kuudesluokkalainen oppilas oli tunnistanut löydökset heti Suomi-konepistoolin vanhoiksi lippaiksi, minkä asian opettajat myöhemmin vahvistivat. Toistaiseksi tiedossa ei ole, mistä lippaat olivat koulun pihalle päätyneet.

Lippaat on sittemmin toimitettu poliisin haltuun. Tapausta ei tutkita varsinaisena rikoksena. Enempää lippaita ei koulun pihalta etsinnöissä löydetty. Lippaista oli oppilaiden keskuudessa ehtinyt liikkua lennokkaiksikin kuvailtuja huhuja. Koulunjohtaja lähettikin löytöön liittyvän Wilma-viestin vanhemmille toppuutellakseen mahdollisia huhupuheita.