Kalastaja nappasi jättimäisen kultakalan – painoi yli 30 kiloa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kultakalat voivat kasvaa luonnossa melkoisiin mittasuhteisiin. Eräs brittiläinen kastaja nappasi taannoin Ranskassa kultakalan, jolla on kokoa moninkertaisesti akvaarioissa polskiviin lajitovereihin verrattuna.

Andy Hackett oli kalastamassa Ranskan Champagnessa, kun hän tunsi jonkin tarttuneen syöttiinsä. Taisteltuaan saaliin kanssa 25 minuuttia hän nosti vedestä jättimäisen kultakalan. Se osoittautui yli 30 kiloa painaneeksi koikarpin ja nahkakarpin risteytykseksi.

Carrot, eli Porkkana -niminen kultakala istutettiin The Guardian -lehden mukaan Champagnen vesistöön jo 20 vuotta sitten. Omissa oloissaan viihtyvästä kalasta on kuitenkin tehty näköhavaintoja vain harvoin. Hackett vapautti kalan takaisin veteen otettuaan saaliista ensin kuvia.