Kuluttamista voi karsia jouluna – tarvitsetko lisää tavaraa?

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jouluna kannattaa panostaa kestävään kuluttamiseen siinä missä muulloinkin. Hanki kerralla laadukkaat ja suomalaiset joulutekstiilit, jotta ne kestävät monta vuotta upeana. Käytä mielummin muutamaa kaunista ja tyylikästä koristetta kuin halpoja muoviesineitä kodin täydeltä. Panosta tavaran sijaan yhdessäoloon.

Jouluna voi kattaa pöytään tavallisen astiasarjan sesonkiastiaston sijaan. Jouluna voi käydä saunassa tavallisilla pyyhkeillä, eikä sitä varten tarvitse hankkia uusia. Jouluna voi myös pestä kädet tavallisella saippualla – tai suosia tuotetta, mikä kestää pitkälle talveen.

Jouluna kaupat notkuvat krääsää ja monilla on houkutus ostaa kotiinsa kaikkea turhanpäiväistä. Ennen ostoskärryjen täyttämistä mieti, olisiko viime vuoden hankinnat kuitenkin riittävät. Entäpä jos kierrätät lahjat vanhoissa lahjakasseissa tai käärit ne tänä vuonna sanomalehteen? Unohda turha kulutusjuhla ja panosta laatuun sekä tunnelmaan.