Uusi käänne sään kuukausiennusteessa – joulun ennuste muuttui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulua saatetaan viettää Suomessa talvisissa merkeissä. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuore kuukausiennuste povaa edellistä ennustetta viileämpiä ilmoja. Marraskuun 28. päivä alkanut viikko on maan etelä- ja keskiosassa 0-2 astetta keskimääräistä kylmempi. Pohjoisessa on tosin 0-5 astetta keskimääräistä lämpimämpää.

Marras-joulukuun vaihteessa vuorokauden alin lämpötila on lähes koko maassa pakkasen puolella. Kuukausiennusteen mukaan 5. joulukuuta alkavan viikon keskilämpötila on edelleen Suomen etelä- ja keskiosassa keskimääräistä kylmempi, pohjoisessa päinvastoin. Joulukuun 12. ja 19. päivä alkavilla viikoilla sään ennustetaan jatkuvan keskimääräistä viileämmissä merkeissä. Sademäärät olisivat lähellä tavanomaista tai pienempiä.

– Suomessa, varsinkin maan etelä- ja keskiosassa, viikot olisivat viileän suuntaan. Pohjoisestakin poikkeama keskimääräistä lämpimämpään suuntaan katoaa viikkojen kuluessa. Muutos kylmään suuntaan oli kuitenkin melko äkillinen, joten varmaksi sitä ei voi sanoa. Jo lähiaikojenkin ennusteet ovat vaihdelleet viime päivinä, kertoo meteorologi Anna Latvala Forecan kuukausiennusteessa.