Todistusainevarastosta katosi satoja kiloja kannabista – poliisit syyttävät rottia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisin takavarikoimien esineiden varastosta kadonneesta kannabiksesta syytetään rottia Intiassa. Jyrsijät vaikuttavat olleen melko nälköisiä, sillä kannabista on kadonnut Mathurassa sijaitsevista varastoista satoja kiloja.

Uttar Pradeshin osavaltion oikeuden tuomari pyysi poliisia toimittamaan takavarikoitu marijuana todistusaineistoksi oikeudenkäyntiä varten. Poliisit kuitenkin vastasivat tuomarille rottien tuhonneen 195 kilon edestä takavarikoitua kannabista. Toisessa samankaltaisessa tapauksessa rottia syytettiin BBC:n mukaan jopa 386 kilon kannabiserän syömisestä.

Poliisin kuvaillaan olevan voimaton rottia vastaan niiden pienen koon vuoksi. Siksi ainoana keinona suojella kannabista pelottomaksi kuvailluilta jyrsijöiltä kerrotaan olevan sen huutokauppaaminen tutkimuslaboratorioille ja lääkefirmoille.

Vastaavia tapauksia on kantautunut maailmalta ennenkin. Vuonna 2018 kahdeksan argentiinalaista poliisia irtisanottiin virastaan heidän väitettyä hiirten syöneen 500 kilon edestä takavarikoitua kannabista. Asiantuntijat epäilivät väitettä, sillä heidän mukaan eläimet eivät todennäköisesti luulisi sitä ruoaksi.