Vesa-Matti Loirista dokumenttielokuva – televisiossa joulukuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen viihteen vuosikymmeniä kestäneen uran tehnyt moniosaaja Vesa-Matti Loiri menehtyi elokuussa. Loirin elämään ja uraan päästään joulukuussa perehtymään VESKU – naurun ja surun kulkuri -dokumenttielokuvassa. Sen on ohjannut MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen.

Dokumentissa äänee pääsee Loirin lähipiiri. Loirista puhumassa ovat muun muassa hänen näyttelijänä tunnettu kummityttönsä Kiti Kokkonen sekä näyttelijäkollegat Heikki Kinnunen, Vesa Vierikko ja Hannele Lauri. Mukana on myös arkistomateriaalia eri vuosikymmeniltä.

– Dokumentin sävy kiteytyy sen nimeen. Vesku oli elämässään naurun ja surun kulkuri. Hän oli uskomattoman taitava ja monipuolinen näyttelijä ja samalla ihminen, joka antoi niin sielunsa kuin ruumiinsakin taiteelle sekä yleisölle, Pyrhönen kuvailee tiedotteessa.

MTV:n mukaan dokumentissa muun muassa selviää, kuinka Loirin sketsihahmot syntyivät, Mitä hän ajatteli Uuno Turhapurosta ja miksi vakavien roolien saaminen oli haaste. VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa lauantaina 17. joulukuuta, ja se nähdään MTV 3 -kanavalla samana iltana kello 21.