Brooklynin syyttäjä pyöritti huumerinkiä – oli mukana tutkimassa huumerikoksia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Entinen Brooklynin syyttäjä Ramy Joudeh on joutunut itse syytettyjen penkille. Liittovaltion entinen syyttäjänviraston työntekijä on pyörittänyt Yhdysvalloissa toiminutta laajaa huumerinkiä. Hän on operoinut huumeiden kuljetusta.

Ramy Joudeh myönsi Brooklynin liittovaltion tuomioistuimessa torstaina, että hän käytti matkapuhelintaan marihuanalaatikoiden lähettämisessä. Hän organisoi huumeita kalifornialaisille yhteistyökumppaneille New Jerseyn autoliikkeestä ainakin vuodesta 2014 lähtien. Liittovaltion rikostutkijat kertoivat saaneensa Joudehin kiinni sen jälkeen, kun hänen puhelimensa tiedot nousivat esiin vuonna 2016.

Hänen kerrotaan työskennelleet apulaispiirisyyttäjänä huhtikuusta 2015 toukokuuhun 2016. Huumerinki käytti J&J Dumping Inc. -nimistä yritystä huumelaatikoiden lähettämiseen. FBI ja paikallinen poliisi pääsivät ringin jäljille sen jälkeen, kun kaksi aseistettua miestä varasti yhden huumelaatikoista. Entistä syyttäjää odottaa noin puolen vuoden pituinen tuomio liittovaltion vankilassa, New York Post uutisoi.