Jyväskylän VPK julkaisi paljonpuhuvan videon – älä sammuta rasvapaloa vedellä

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulipalon syttyessä monille tulee todennäköisesti ensimmäisenä mieleen yrittää sammuttaa se vedellä. On kuitenkin tilanteita, joissa vettä ei tule heittää liekkien päälle. Tällaisia ovat kodeissa helposti syttyvistä paloista erityisesti rasvapalot.

Jyväskylän vapaaehtoisten palokunta jakoi Youtubessa videon Päivä Paloasemalla -tapahtumastaan. Siinä nähdään, kuinka palava rasva reagoi veden kanssa. Liekit räjähtävät vain huomattavasti aikaisempaa korkeammalle.

Rasvapalo tulisi sammuttaa veden sijaan tukahduttamalla. Mikäli palamaan syttyy esimerkiksi kattilan sisältö, voi sen tukahduttaa kattilan kannella. Kotiin on hyvä hankkia myös sammutuspeite, joka helpottaa huomattavasti palojen sammuttamista esimerkiksi keittiössä.