Vakuutusyhtiöltä vakava viesti koteihin: ”Näkyy tulipalojen määrässä”

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joulukuussa sattuu vakuutusyhtiö Ifin tilastojen mukaan ylivoimaisesti eniten kynttilöiden aiheuttamia paloja ja erityisesti joulunalusaika korostuu riskialttiina. Kynttilöiden aiheuttamat palot johtuvat usein valvonnan puuutteesta. Sisätiloissa lasten ja eläinten toiminta voi kaataa kynttilän tai jotain menee tulen päälle. Ulkona tuuli voi kaataa kynttilän.

– Vuoden pimeimpään aikaan poltetaan runsaasti kynttilöitä ja vakuutusyhtiön vahinkotilastoissa tämä näkyy myös tulipalojen määrässä. Jos valvomaton kynttilä sytyttää tulipalon ulkona, reagoi sisällä oleva palovaroitin siihen vaarallisella viiveellä, vakuutusyhtiö Ifistä kerrotaan.

Kynttilöillä ja lyhdyillä tunnelmointi on turvallista, kunhan perehtyy tuotteiden käyttöohjeisiin, kiinnittää huomiota sijoitteluun ja polttaa kynttilöitä valvotusti. Ulkolyhdyn alustan tulee olla tasainen ja palamaton, ei esimerkiksi kiikkerä muovirakenteinen ulkopöytä. Myös lyhdyn ripustukseen kannattaa valita palamatonta materiaalia, esimerkiksi metallinen koukku.