Arttu Wiskari tuskailee: ”Sähkölasku melkein 5 000 euroa kuukaudessa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosittu suomalainen laulajatähti Arttu Wiskari on yksi niistä lukemattomista suomalaisista, jotka kamppailevat parhaillaan sähkön tähtitieteellisten hintojen kanssa. Taannoin ravintoloitsijaksi ryhtynyt laulajatähti on nyt kertonut sosiaalisessa mediassa millaisia sähkölaskuja hänen ravintolansa nykyisin saa.

– Yrittäminen alkaa olla jo hieman hankalaa kun pienen ravintolani sähkölasku on melkein 5000€ kuukaudessa, Arttu Wiskari kertoo.

Wiskari ei suinkaan ole ainoa suomalainen, jonka talouden valtavat sähkölaskut ovat saaneet sekaisin. Monissa perheissä ollaan parhaillaan tuskallisesti tilanteessa, kun perheen tulot ja edes säästöt eivät enää riitä sähkölaskujen maksamiseen.

Talousahdinkoon ajautuneet suomalaiset ovat viime päivinä vaatineet päättäjiltä pikaisia toimia sähkön hintojen alentamiseksi. Kokoomus esitti aiemmin tällä viikolla, että pörssisähkön 1990-luvulla rakennettu hintamalli tulisi uudistaa siten, ettei sähkön hinta enää määräytyisi kaikkein kalleimman sähköntuotannon perusteella. Samalla puolue esitti myös sähkön hinnalle hintakattoa.