Olga Temonen suree hevosensa kuolemaa: ”Vierellä loppuun asti”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä, ohjaaja ja yrittäjä Olga Temonen on kertonut luopuneensa kesällä rakkaasta hevosestaan raskain mielin. Hevonen oli sairas, eivätkä lääkkeet tehonneet tautiin.

– Tein viime kesänä raskaan päätöksen ja se kaikkein rakkain hevoseni, suomenhevonen Elho lopetettiin 22-vuotiaana. Meidän 17-vuotinen yhteinen taipaleemme päättyi pitkittyneeseen hengitystieinfektioon, jota ei tästä ikiliikkujasta saatu hoidettua ja lääkittyä pois, Temonen kirjoittaa Instagramissa.

– Kun liikkumaan luotu ja sitä rakastava hevonen ei voi enää liikkua haluamallaan tavalla, sen elämä ei ole enää oikeanlaista. Elho lopetettiin ja haudattiin kotiin ja olin sen vierellä loppuun asti.

Temonen kertoo, että Elhon seitsemänvuotias varsa on aivan emänsä näköinen. Varsan nimi on Keisarinna. Elhosta luopuminen puoli vuotta sitten oli vaikeaa, mutta tunnelin päässä on myös valoa.

– Ihan kun koko tarina alkaisi taas alusta. Kyllä tämä tästä taas käynnistyy, pikkuhiljaa. Hevonen voi todella olla olla ihmiselle sielunkumppani ja rakas ystävä, joka jättää lähtiessään syvän jäljen.