Amerikkalainen vaihto-oppilas katosi Ranskassa – löytyi Espanjasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen yliopisto-opiskelija Kenny DeLand Jr. on noussut uutisiin ympäri maailmaa kadottuaan Ranskassa vaihto-oppilasvuotensa aikana. Nyt poika näki katoamisilmoituksen itsestään ja hän otti yhteyttä vanhempiinsa.

Kenny DeLand Jr. Tapasi äitinsä kanssa Lyonissa, Ranskassa. Hänen vaihto-oppilasvuotensa jää nyt kesken ja hän on matkalla takaisin Yhdysvaltoihin. DeLand Jr. ilmoitettiin kadonneeksi yli kaksi viikkoa sitten Ranskassa. Hän kertoi perheelleen oleskelleensa tämän ajan Espanjassa.

Opiskelija lähti vapaaehtoisesti Espanjaan tavattuaan ihmisiä, jotka ehdottivat hänelle siellä vierailua. Ranskalaiset viranomaiset työskentelivät tiiviissä yhteistyössä FBI:n kanssa Pariisissa DeLandin jäljittämiseksi. Perhe ei ole kertonut tarkasti, mitä hän kadonneena ollut poika on kertonut tai selittänyt, missä hän on ollut viimeisen kahden viikon aikana. DeLand Jr. oli opiskellut Grenoble Alpesin yliopistossa, mutta hänen on kerrottu kokeneensa yksinäisyyttä Ranskassa.

Pojasta ei ollut havaintoa marraskuun 27. päivän jälkeen. Hänen opiskelijatoverinsa ilmoittivat katoamisesta 29. marraskuuta, mikä käynnisti tutkinnan. Pojasta tehtiin suuretsintöjä ja hänen katoamisilmoituksia jaettiin ympäri Eurooppaa. Nyt poika on pyytänyt vanhempiaan lopettamaan yhteydenotot mediaan, CNN kertoi.