Jouluomenat kuuluvat juhlaan – maistuvat herkulliselta rosollissa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jouluomenoita kannattaa varata runsaasti esille, sillä hedelmäkorissa houkuttelevat hedelmät tarjoilevat maukkaan välipalan. Omenan voi napata mukaansa syöpöteltäväksi television katselun tai kirjan lukemisen kaveriksi. Jouluomenat ovat monessa kodissa perinteinen osa juhlaa.

Kotimainen omena kannattaa syödä kuorineen, sillä se on hedelmän terveellisin osa ja kuoren flavonoidipitoisuus on moninkertainen hedelmälihaan verrattuna. Jouluomenoista kelpaa tehdä herkullista rosollia, eikä salaatin valmistaminen ole vaikeaa.

Varaa rosolliin neljä perunaa, neljä porkkanaa ja neljä punajuurta. Keitä juurekset, kuori ja kuutioi. Pilko ja kuutioi lisäksi kaksi sipulia, kaksi maustekurkkua ja kaksi omenaa. Tarjoile kuohukermakastikkeen kera, eli vaahdota kerma, lisää joukkoon muutama teelusikallinen etikkaa, ripaus sokeria, suolaa, mustapippuria ja punajuuren keitinlientä.