Joulun sääennuste julkaistiin – liikenteessä varauduttava liukkauteen

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jouluviikon säästä ennustetaan erittäin vaihtelevaa. Varmaa on se, että liikenteessä kannattaa olla tarkkana. Liukkaita kelejä on luvassa niin jalakulkijoille kuin autoilijoillekin.

Suomeen leviää Forecan mukaan tiistaina laaja sadealue, joka tuo mukanaan sekä lunta että vettä. Jo keskiviikkona maan etelä- ja keskiosaan leviää uusi sadealue. Suomen ympäristökeskus on varoitellut lauhan sään ja vesisateiden voivan aiheuttaa teiden tulvimista Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Joulun menoliikenteen vilkkaina päivinä torstaina ja perjantaina on ennusteen mukaan odotettavissa hajanaisia vesi-, räntä- ja lumisateita. Lämpötilat ovat etelässä 1-4 plusastetta, maan keskiosassa -1 ja 2 plusasteen välillä ja Lapissa 3-13 pakkasastetta. Jouluaatoksi sää on kylmenemässä myös etelässä.

– Yleisesti jouluaatto on laajalti poutainen ja pilvipainotteinen, paikoin pilvipeite saattaa rakoilla. Pakkasta on tämän hetken ennusteissa maan etelä- ja keskiosassa laajalti 1–8 astetta, pohjoisessa 10–20 astetta, kuvailee Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Sunnuntaille eli joulupäivälle ennustetaan poutaista ilmaa. Huonoon ajokeliin on syytä varautua jälleen joulun paluuliikenteessä, sillä maanantaina Suomeen on ennusteen mukaan leviämässä laaja sadealue, ja tuuli voi olla voimakasta.