Juontajalegenda Klaus Flaming eläkkeelle – läksiäiset kestävät vuoden

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän ja arvostetun uran radiossa tehnyt Klaus Flaming jää eläkkeelle. Hän lopettaa Nelosen tiedotteen mukaan työt radiojuontajana ensi vuoden lopussa. Sitä ennen luvassa on kuitenkin vielä vuoden mittaiset läksiäiset Radio Rockilla.

Radio Rockilla alkaa sunnuntaina 1. tammikuuta 2023 Klaus Flaming 64 vuotta -ohjelmasarja. Se tulee toimimaan sekä Flamingin jäähyväisinä että kunnianosoituksena rockin tekijöille. Sunnuntaina 31. joulukuuta 2023 päättyvässä ohjelmasarjassa käydään läpi juontajan uran eri vuoskymmeniä ja kuullaan arkistojen helmiä.

– Minulta on kysytty, että mitä aion sitten eläkkeellä tehdä. Olen vastannut, että en tässä vaiheessa tiedä, kun noin 35 vuoden ajan aina herättyäni, ei kestä edes viittä minuuttia, kun iskee tietoisuus siitä, että seuraava ohjelma on vielä tekemättä ja sen pitää olla valmis silloin ja silloin. Jos vaikka sitten eläkkeellä ei tarvitsisi niin miettiä sitä, mitä jostakin kappaleesta tarvitsisi ääneen sanoa. Vieroitusoireita odotellessa, Flaming kuvaili tiedotteessa.

64-vuotiaan Flamingin radioura alkoi vuonna 1988 Yleisradiossa. Hän työskenteli legendaarisella Radiomafialla kanavan alusta loppuun saakka ja jatkoi vielä YleX-kanavalla. Flaming siirtyi Radio Rockille vuonna 2007 kanavan aloittaessa toimintansa.