Suomalaisilla eniten sänkyhommia lauantaisin – yllättikö?

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Intiimi kanssakäyminen kumppanin kanssa ei ole välttämättä kiinni ajasta tai paikasta, vaan himon tullen sitä voi harjoittaa vaikka keskellä arki-iltapäivää auton takapenkillä. Säännöllinen toiminta on kuitenkin usein asia, joka sitoo pariskuntia suhteeseensa. Suomalaisten suosikkipäivä intiimiin kanssakäymiseen on tutkitusti lauantai.

– Viikonlopput ovat suosituinta aikaa, koska läheisyydelle on todennäköisesti enemmän aikaa kuin arkena. Mieli voi olla rentoutuneempi ja energiaa on enemmän. Lauantai on myös usein se viikonpäivä, jolloin lähdetään ravintolaan ja erityisesti sinkkujen kerrat saattavat ajoittua viikonlopulle. Myös etäsuhteissa olevat tapaavat useasti viikonloppuisin, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen pohtii.

– Rutinoituminen ei ole välttämättä aina huono juttu, ellei siitä ole haittaa parisuhteelle tai se ei aiheuta kärsimystä jommalle kummalle osapuolelle. Läsnäoleva tuttuus, turvallisuus ja ennakoitavuus voivat olla muuten hektisessä ja epävarmassa ajassa myös positiivinen asia, vaikka sitten makuuhuoneen puolella, Lavikainen sanoo.