Nämä lemmenrohdot lisäävät halujasi – ota afrodisiakit osaksi rakkauselämää

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Afrodisiakki on aine, joka lisää intiimejä haluja ja lisää haluihin liittyviä tuntemuksia. Lemmenrohtoina pidettävät aineet tekevät yhdynnöistä entistäkin nautinnollisempia, lisäävät libidoa ja auttavat tuntemaan itsensä haluttavaksi.

Tutkimukset osoittavat, että pariskunnilla, jotka tekevät uusia asioita säännöllisesti yhdessä, on parempi ja tyydyttävämpi suhde. Nämä uudet ja jännittävät kokemukset stimuloivat aivoissa olevia rakkaushormoneja ja tuottavat samankaltaista kemiallista cocktailia aivoille kuin rakastumisen alkuvaiheessa.

Lemmenhaluja kannattaa nostattaa hyödyntämällä kaikkia viittä aistia, sillä tärkein rakkauden työkalu löytyy ihmisen korvien välistä. Himoja voivat lisätä esimerkiksi alkoholi, paprika ja mausteiset ruoat, tietyt tuoksuiset ruoat ja mausteet, inkivääri, pinaatti, avokadot, pähkinät ja auringonkukansiemenet. Kokeile tomaatteja ja basilikaa sekä hunajaa ja nokkosteetä. Intiimielämä paranee, kun elimistössä on tarpeeksi sinkkiä, C-vitamiinia, rautaa, jodia ja E-vitamiinia.