Sometähti Andrew Tate pidätettiin vakavista rikoksista epäiltynä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläis-yhdysvaltalainen entinen potkunyrkkeilijä ja nykyinen somevaikuttaja Andrew Tate on pidätetty Romaniassa. Häntä epäillään ihmiskaupasta, raiskauksesta ja järjestäytyneestä rikollisuudesta. Poliisi pidätti myös Taten veljen ja kaksi paikallista miestä.

Syyttäjien mukaan Taten ja kolmen muun pidätetyn epäillään perustaneen ryhmän, jonka tarkoituksena oli värvätä ja hyväksikäyttää naisia pakottamalla heidät esiintymään pornossa. Poliisi on BBC:n mukaan tutkinut Taten, hänen veljensä ja kahden romanialaismiehen epäiltyjä rikoksia huhtikuusta lähtien.

35-vuotias Tate on tullut tunnetuksi julkisuudessa naisvihamielisistä lausunnoistaan. Vuonna 2016 hänet poistettiin Iso-Britannian Big Brother -talosta sen jälkeen, kun julkisuudessa levisi video jossa hän näyttää lyövän naista. Tate kiisti videon aitouden.

Tate on saanut porttikiellon lukuisiin sosiaalisen median alustoihin julkaisujensa sisällön vuoksi, mutta hänen Twitter-porttikieltonsa päättyi taannoin. Tate muutti Romaniaan viisi vuotta sitten.