Morsian myöhästyi häistään lentokaaoksen vuoksi – jäljelle jäi 70 000 dollarin lasku

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lumimyrskyt laukaisivat joulunpyhinä lentokaaoksen Yhdysvalloissa. Eniten viivästykset rankaisivat Southwest-lentoyhtiön matkustajia, sillä yhtiöllä ei ollut käytössä automatisoitua järjestelmää korvaaville yhteyksille. Tuhannet ihmiset jäivät lentokentille.

Yksi heistä oli Katie Demkon, jonka oli tarkoitus mennä naimisiin Belizessä 30. joulukuuta. Hän kertoi Insiderille myöhästyneensä häistä, koska Southwest perui hänen lentonsa 27. joulukuuta. Nainen kertoi itkeneensä valtavasti saadessaan tietää, että hääpäivä ei toteudu. St. Lovisissa asuva morsian Katie Demko ja hänen sulhasensa Michael olivat sopineet astuvansa vihille Belizessä. Mies oli mennyt paikalle ennen morsianta.

Demkon oli tarkoitus mennä lastensa kanssa perässä, mutta kapteeni kertoi lennon peruuntuneen juuri ennen lähtöä. Nainen yritti etsiä korvaavaa tapaa päästä omiin häihinsä.

– Pestasin noin seitsemän matkatoimistoa, ja koko perheeni istui 18 tuntia tietokoneella etsiessään jonkinlaista tapaa saada meidät perille. Pohdimme jopa Cancuniin lentämistä ja siellä suunnittelimme hankkivan bussin, joka ajaisi meidät Belizeen. Mistään ei tullut mitään, Demko surkuttelee.

Southwest hyvitti Demkon lennot. Morsian pystyi myös lykkäämään monia häihin ostamiaan palveluita, kuten valokuvausta ja koristelua. Hän ei kuitenkaan saanut täyttä hyvitystä. Hänen on mentävä naimisiin Belizessä tulevaisuudessa saadakseen kustannuksensa takaisin. Lisäksi häihin varattu lomakeskus ei voinut lykätä varauksia tai myöntää hyvityksiä. Tämä tarkoitti, että Demko, hänen sulhasensa ja heidän vieraansa menettävät tuhansia dollareita peruutuksen seurauksena.

– Menetimme yhteensä yli 70.000 dollaria.

Demko on vain yksi tuhansista amerikkalaisista, joiden Southwest-lennot peruttiin jouluviikonloppuna myrskyjen ja lentoyhtiön toiminnan romahtamisen vuoksi.