Ruotsin susijahti hätkähdyttää – viikossa kaadettu jo 51 sutta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sudenmetsästys on tällä hetkellä käynnissä Ruotsissa. Metsästys alkoi viime viikon maanantaina ja se voi jatkua helmikuun 15. päivään saakka. Susia on kaadettu yhden viikon jahdin tuloksena jo 51, ja määrä on näyttänytkin sosiaalisessa mediassa kauhistuttaneen osaa ihmisistä.

Ruotsissa lääninhallitusten pyyntilupia sudenmetsästykseen on myönnetty Maaseudun Tulevaisuus -lehden mukaan 75. Jo ensimmäisen viikon aikana susia kaatui 51 kappaletta. Pyyntilupia on myönnetty Gävleborgin, Taalainmaan, Värmlannin, Västmanlandin ja Örebron lääneihin.

Ruotsin susijahti on kirvoittanut tulista keskustelua myös Facebookkiin jaetun linkin kommenttikentässä. Osa ihmisistä on kauhistunut susimetsästykseen myönnettyjen kaatolupien määrästä. Osa sen sijaan on ollut sitä mieltä, että kaatolupia on juuri oikea määrä.