Sinebrychoff panostaa alkoholittomaan olueen – valmistus keskitetään Suomeen

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaispanimo Sinebrychoff uskoo alkoholittoman oluen suosion vain kasvavan Suomessa. Yhtiö investoi noin miljoona euroa alkoholittomien oluiden tuotantolaittiestoon Keravan panimolla. Jatkossa ne valmistetaan Sinebrychoffin mukaan alusta loppuun hiilineutraalisti Suomessa.

Sinebrychoffin panimolle asetetaan keväällä Crisp ja Karhu 0,0 -oluiden valmistukseen käytettävä tuotantolinja. Ne valmistetaan niin kutsutulla alcohol stripping tai alkoholin strippaus -tuotantotavalla. Yhtiö kuvailee menetelmää aikaisempaa hallitummaksi ja kehittyneemmäksi.

– Alipaineteknologiaan perustuvassa menetelmässä olut pannaan ensin normaalisti ja se käytetään kuten muutkin oluemme. Tämän jälkeen siitä poistetaan alkoholi, aina nollaan saakka, kuvailee Sinebrychoffin pääpanimomestari Heikki Vuokko tiedotteessa.

Alkoholin poistovaihe on aiemmin suoritettu perinteisemmällä alipainemenetelmällä Svievisissä. Lopullinen olut on valmistettu ja pakattu tölkkeihin tai pulloihin Keravalla. Mehua sisältävät Crisp Radler -juomat valmistetaan jatkossakin Ranskan Kronenbourgilla.