Yli puolet suomalaisista suunnittelee ulkomaan matkaa – huolen aihetta riittää

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yli puolet suomalaisista suunnittelee matkustavansa vuonna 2023 ulkomaankohteisiin. Matkamessujen mukaan tämä osoittaa elpymisen merkkejä matkailualalle. Etätyömahdollisuudet ovat pidentäneet lomamatkoja 3-5 päivää niillä, joilla on siihen mahdollisuus.

Kaupunki- ja rantalomakohteet ovat vuoden 2023 ulkomaanlomien suunnittelussa korkeimmalla. Matkoja suunnitellaan eniten Etelä-Eurooppaan, kuten Kreikkaan, Kroatiaan, Espanjaan ja Portugaliin. Keski-Euroopassa ihmisiä kiinnostavat Saksa sekä naapurimaat Ruotsi ja Viro.

Etelä-Aasiassa matkataan Thaimaan lisäksi Intiaan, Sri Lankalle ja Malediiveille. Ennusteen mukaan kysyntä ei silti yllä vielä vuoden 2019 tasolle. Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen uskoo, että pitkään jatkunut matkakuume saa suomalaiset suunnittelemaan lomamatkoja ja nauttimaan kansainvälisestä tunnelmasta Messukeskuksessa.

– Matkamessut on matka itsessään. Se on oiva tapa tutustua kohteisiin ja kulttuureihin sekä saada vinkkejä kasvokkain, Haatainen tietää.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 19.–22.1.2023 Helsingin Messukeskuksessa.