Vuorikiipeilijä teki historiallisen suorituksen Himalajalla – juhlisti henkeäsalpaavalla kuvalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuorikiipeilijä Alex Txikon valloitti 6. tammikuuta Himalajan vuoristossa Nepalin puolella sijaitsevan Manaslu-vuoren. Hän on ensimmäinen ihminen 20 vuoteen, joka on onnistunut kiipeämään vuoren huipulle talvella.

Espanjalainen Txikon saavutti Manaslun 8 163 metrin korkeuteen kohoavan huipun kuuden nepalilaisen kiipeilijän kanssa. Hän juhlisti saavutusta julkaisemalla Instagramissa henkeäsalpaavan kuvan vuoresta. Manaslu on maailman kahdeksanneksi korkein vuori.

The Himalayan Times -lehden mukaan Manaslun huipulle on onnistunut nousemaan talvioloissa yhteensä viisi retkikuntaa. Txikon yritti valloittaa huipun yhdessä italialaisen Simone Moron kanssa jo viime talvena, mutta yritys epäonnistui.

– Manaslun huipulle kiipeäminen keskellä talvea on erityisen haastavaa äärimmäisen kylmyyden ja runsaan lumisateen mahdollisuuden vuoksi, Txikon kuvaili.