Varo pankkihuijausta! Outoja viestejä ilmestyy S-Pankin viestiketjuihin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

S-Pankki on varoittanut asiakkaille lähetetyisvä huijausviesteistä. Pankin tiedotteen mukaan suomalaisten keskuudessa leviää nyt outoja tekstiviestejä, jotka saattavat helposti sekoittua aitoihin S-Pankin viesteihin.

Viestien lähettäjänä saattaa näkyä oudon puhelinnumeron lisäksi S-Pankki. Näin ollen viestit myös ilmestyvät samaan viestiketjuun S-Pankinta tulleiden aitojen viestien kanssa. S-Pankin mukaan lähettäjän nimen väärentämistä ei toistaiseksi voida estää.

Huijausviestien sisältö vaihtelee, mutta niissä saatetaan esimerkiksi väittää että tilille on lisätty uusi maksunsaaja tai että tili on lukittu epäilyttävän toiminnan vuoksi. S-Pankki muistuttaa, ettei se lähetä asiakkailleen linkkejä pankkitunnuksia tai korttitietoja kysyville sivustoille. Tärkeät viestit lähetetään aina suoraan S-mobiiliin tai verkkopankkiin.

Asiakkaita kehotetaan jättämään vastaamatta epämääräisiin yhteydenottoihin. Pankkitunnuksia, korttitietoja tai muita henkilötietoja ei tule luovuttaa kenellekään, ja myös verkkokaupassa on syytä olla tarkkana.