Oletko viivyttelijä? Asioiden lykkääminen haitallista terveydelle

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viivyttelijöillä on tapana lykätä erinäisten pakollisten asioiden tekemistä niin pitkään kuin mahdollista. Aikaansaamattomuus on kuitenkin jopa terveydelle haitallista, minkä vuoksi itsensä viivyttelijäksi tunnistavan kannattaakin alkaa miettimään tapojensa parantamista.

Aikaansaamaton ja viivyttelevä ihminen lykkää tuonnemmas pakollisia askareita ja tekee niiden sijaan nautinnollisempia ja yleensä helpompia tehtäviä. Aikaansaamattomuus ei kuitenkaan ole laiskuutta, koska viivyttelijä harvemmin on toimeton. Hän vain yksinkertaisesti viivyttelee loppuun saakka sellaisia asioita, joiden suorittamiseen on yleensä pakollinen takaraja.

Viivyttelyn on huomattu olevan jopa terveydelle haitallista. Daily Mail -sivusto kertoo Tukholman yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan pakollisia tehtäviä lykkäävillä ihmisillä todettiin masennusta ja epäterveellisiä elämäntapoja. Viivyttely huonontaa myös yöunia ja vaikutti negatiivisesti työelämäänkin ja ihmisten tulotasoon.