IL: Tulisen Turun sinapin valmistus lopetettiin – tuotetta voi vielä löytyä kaupoista

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhden Turun sinappi -maun valmistus on lopetettu vähin äänin. Keltamustasta pakkauksesta tunnetun tulisen Turun sinapin tuotanto jää historiaan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Turun sinappi tulisen valmistus päättyy sen vähäisen kysynnän vuoksi. Tuotemerkin omistavan Unileverin tiedottajan mukaan tulista sinappia saattaa vielä löytyä kauppojen hyllyiltä. Sen vannoutuneilla ystävillä voi siis olla vielä mahdollisuus hamstara tuotetta kiireesti hyllyyn.

Tulisen sinapin ystävien ei kuitenkaan tarvitse vielä menettää toivoaan. Turun sinappia vuoteen 2003 saakka valmistanut Oy Lunden Ab:n valikoimista löytyy edelleen Auran Sinappi -tuotemerkin tulinen sinappi.

Punaisesta pakkausvärityksestä tunnetun miedon ja vihreän eli väkevän Turun sinapin valmistus jatkuu edelleen. Alun perin Linna-sinappina tunnetun Turun sinapin valmistus alkoi jo vuonna 1948. Vuonna 1992 Unilever osti sinappia valmistaneen Jalostajan liiketoiminnan ja siirsi tuotannon myöhemmin ulkomaille, mutta vuonna 2014 tuotetta alettiin jälleen valmistamaan Suomessa.