Mies ajelehti merellä 24 päivää – selvisi ketsupilla ja liemikuutioilla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Merellä lähes kuukauden yksin ajelehtinut mies on selvinnyt koettelemuksestaan kuin ihmeen kaupalla. Karibialla meren armoilla viikkojen ajan ollut Elvis Francois kertoo saaneensa ravintoa lähinnä ketsupista.

Saarivaltio Dominicassa asuva 47-vuotias Francois oli korjaamassa venettään, kun hän päätyi rajuilman vuoksi merelle. Hän ei kyennyt ohjaamaan venettä takaisin rannalle ja päätyi tuuliajolle. Francois välttyi nälkäkuolemalta syömällä veneessä olleita mausteita.

– Minulla ei ollut ruokaa. Veneessä oli vain pullo ketsuppia, valkosipulijauhetta ja liemikuutioita. Sekoitin niitä veteen, Francois kuvaili CNN-uutissivuston mukaan.

Francois pelastettiin lopulta Kolumbian laivaston toimesta. Yli lentäneestä lentokoneesta oli huomattu Francoisin veneen runkoon kirjoittama help-teksti. Mies pääsi sairaalahoitoon Kolumbian Cartagenaan ja myöhemmin takaisin kotiinsa.

– Kaksikymmentä neljä päivää. Ei maata näkyvissä, ei ketään kenen kanssa puhua. En tiennyt mitä tehdä tai missä olin. Se oli rankkaa. Olin jo menettää toivoni, mutta ajattelin perhettäni, Francois kertoi.