Depeche Moden 35-vuotias kappale hitiksi – syynä The Last of Us

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosikymmenten takaiset klassikkokappaleet saavat uutta elämää suosittujen televisiosarjojen avulla. Depeche Moden vuonna 1987 julkaisema Never Let Me Down Again on noussut hitiksi suoratoistopalveluissa HBO-sarjan ansiosta.

Never Let Me Down Again soi suosittuihin peleihin perustuvan The Last of Us -sarjan ensimmäisen jakson lopussa. Jakson ilmestymisen jälkeen Depeche Moden kappaleen kuuntelumäärä pomppasi Billboardin mukaan musiikin suoratoistopalvelussa jopa 220 prosentilla. Toistokertoja oli maanantaina 16. tammikuuta 83 000, kun vielä edellisenä päivänä niitä oli 26 000.

Never Let Me Down Again on Depeche Moden vuonna 1987 ilmestyneen Music for the Masses -levyn avarusraita. Kappale julkaistiin aikoinaan myös singlenä.

Depeche Moden lisäksi suostut sarjat ovat nostaneet esimerkiksi Kate Bushin ja Metallican kappaleita hiteiksi suoratoistossa. Molempien artistien hitit nousivat pinnalle niiden soitua Stranger Thing -sarjassa. Viime kuussa puolestaan punkyhtye The Crampsin Goo Goo Muck keräsi valtavan määrän toistoja Wednesday-sarjan ansiosta.