Kaikkien aikojen ennätyspizza valmistui – kokoa 1 300 neliömetriä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on valmistettu pizza, josta ei taatusi jää nälkäiseksi. Pizza Hut -ravintolaketju rikkoi maailmaennätyksen 13 990 neliöjalan eli noin 1 300 neliömetrin kokoisella pizzalla. Mukana tempauksessa oli tubettaja Airrack.

Pizzan koon vuoksi se täytyi valmistaa Los Angelesin messukeskuksessa. Sen lattialle tehtiin ensin jättimäinen taikina, jonka päälle lisättiin tomaattikastike, juusto ja pepperonia. Pizza lämmitettiin suurikokoisilla lämpölampuilla.

Jättimäiseen pizzaan kului myös jättimäinen määrä täytteitä. Jauhoja kulu noin 6 191 kiloa, tomaattikastiketta 2 243 kiloa ja juustoa 3 991 kiloa. Pizzaan käytettiin noin 630 496 pepperoniviipaletta.

Aikaisempi maailman suurimman pizzan ennätys rikottiin vuonna 2012 Italiassa. Aikaisemmalla ennätysluomuksella oli kokoa 1 261 neliömetriä. Tuore ennätyspizza leikataan CNN-uutissivuston mukaan 68 000 viipaleeksi, jotka lahjoitetaan paikallisille ruokapankeille.