Stressi vaikeuttaa painonpudotusta – pidä huolta ystävyyssuhteista ja levosta

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Voisi kuvitella, että laihduttaminen on hyvin yksinkertaista matematiikkaa. Ihminen laihtuu kun hän syö vähemmän kuin kuluttaa. Rasva on energiaa, jonka keho on varastoinut, koska ihminen on kuluttanut vähemmän kuin syönyt. Varastossa olevan energian, eli rasvan, polttamiseen ihmisen pitää siis kuluttaa enemmän kuin mitä hän päivänsä aikana syö.

Liikunta auttaa painonpudotuksessa koska se tehostaa aineenvaihduntaa ja kuluttaa energiaa itse suorituksen aikana. Myös moni muu tekijä kuitenkin vaikuttaa siihen miten tehokkaasti rasva palaa ja yrittääkö keho esimerkiksi varastoida energiaa ja pitää ylimääräisestä rasvasta kiinni.

Kunto-ohjaaja ja hyvinvointivalmentaja Mark Stanton kehottaa Healthista-sivuston mukaan elämäntapamuutoksen tekijää kiinnittämään huomiota myös siihen, että pitää sosiaalisista kontakteista huolta. Laihtumisen edellytyksenä ovat alhaiset stressitasot. Riittävä lepo ja rentoutuminen perheen ja ystävien kanssa auttavat sen suhteen. Alkoholin käyttäminen kannattaa myös pitää minimissään.