Selvitys: Näin paljon suomalainen istuu television ääressä

Digi · Terhi Piiroinen

Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan suomalaiset katsoivat päivittäin tv:tä, suoratoisto- ja videopalveluita 3 tuntia 37 minuuttia. Tv-sisällöt katsotaan edelleen mieluiten perinteiseltä tv-laitteelta kaikissa ikäryhmissä.

Eniten televisiota katsovat yli 65-vuotiaat, joiden vuorokaudessa vietetty aika on yhteensä 5 tuntia 45 minuuttia. Huomionarvoista on, että 25–44-vuotiaat viettävät tv:n parissa 2 tuntia 44 minuuttia päivässä. Tästä ajasta 36 prosenttia on suoratoistopalveluiden, Netflixin, YouTuben, HBO Maxin tai Disney+:n, katselua.

Finnpanelin tekemän selvityksen mukaan 3–14-vuotiaat on ikäryhmä, josta 23 prosenttia katsoo ohjelmia puhelimeltaan. Tietokonetta television katseluun käyttivät eniten 15–24-vuotiaat, 20 prosenttia. Yli 65-vuotiaat katsovat eniten perinteistä, niin sanottua lineaarista televisiota, kun ainoastaan kolme prosenttia käyttää katsomiseen muita välineitä.