Viisivuotias tyttö kiipesi Englannin korkeimmalle huipulle – rikkoi ennätyksen

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viisivuotias Seren Isla Price -niminen tyttö on rikkonut ennätyksen. Hän on ensimmäinen näin nuori lapsi, joka on kiivennyt Englannin, Skotlannin ja Walesin korkeimmille vuorille. Price suoritti kiipeämisen hänen isänsä Glynin kanssa.

Seren Price otti isänsä Glynin kanssa osaa National Three Peaks Challenge -tapahtumaan, jossa kerätään rahaa hyväntekeväisyydelle. Haasteessa osallistujien tarkoituksena on 24 tunnin sisällä kiivetä Englannin, Skotlannin ja Walesin korkeimmille vuorille, jotka ovat nimeltään Scafell Pike, Ben Nevis ja Snowdon.

Seren Price onnistui ITV-uutisten mukaan keräämään hyväntekeväisyyteen noin 800 puntaa, jotka hän lahjoitti Birminghamin lastensairaalalle. Hänen tarkoituksenaan oli muiden tavoin onnistua kiipeämään kolmelle huipulle alle 24 tunnissa, mutta hänen matkaansa tuli mutkia.

Ben Nevisin huipulle kiivetessään isä ja tytär huomasivat naisen, joka hoiperteli rinteellä eikä enää jaksanut jatkaa matkaansa. Seren halusi auttaa naista ja näytti hänelle tien rinteen alatasolle, jonne ensiapu tuli heitä vastaan helikopterilla.

Auttaakseen kiipeilijää isä ja tytär kävelivät hänen kanssaan kaksi tuntia alas päin, minkä jälkeen heidän tuli uudelleen kulkea sama reitti ylös päin. Naisen auttamiseen kului sen verran aikaa, että vuorokausi ei enää riittänyt kaikkien kolmen vuoren huiputtamiseen. Seren ja Glyn päättivät kuitenkin hoitaa haasteen loppuun. Seren rikkoi ennätyksen olemalla nuorin ihminen, joka on suorittanut kolmen vuoren huipulle kiipeämisen alle 48 tunnissa.