VR palautti viime kesänä pikkuasemia käyttöön – nyt tuli hyviä uutisia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa on laaja junarataverkosto. Monet pienistä asemista on poistettu käytöstä, vaikka junalla liikkuminen tukisi mainiosti maailman ilmastotavotteiden toteutumista. Pieniltä asemilta pääsisi nopeasti isompiin kaupunkikeskittymiin töihin ja vapaa-ajan viettoon.

Esimerkkinä Savon rata, jonka varrelle sijoittuu lukuisia käytöstä poistettuja asemapaikkoja. Maaseutualueella on harvoin säännöllisesti toimivaa julkista liikennettä, joten kylien asukkaat kulkevat asioille lähinnä henkilöautollaan.

Kouvolassa ja Mäntyharjun kupeessa sijaitseva Repoveden kansallispuisto pääsi viime kesänä mukaan kokeiluun, jossa retkeilijät voivat liikkua alueelle myös junalla. Sama jatkuu tulevana kesänä ja ylimääräiset pysähdykset kestävät kolme kuukautta pidempään kuin viime vuonna.

Hillosensalmella pysähtyy 29.4.–28.10. välisellä ajalla päivittäin seuraavat junavuorot:

– IC 63 ma–su Helsingistä kello 8:19 – Hillosensalmi 10:13–10:14 – Kuopio 12:29– IC 68 ma–su Kuopiosta kello 14:20 – Hillosensalmi 16:42–16:43 – Helsinki 18:40

Kouvolan kaupungin joukkoliikenteen kesälinja 15 tarjoaa sujuvat bussiyhteydet Hillosensalmen seisakkeelta Repoveden kansallispuistoon lauantaisin ja sunnuntaisin. Kaupunki selvittää parhaillaan liityntäyhteyden järjestämistä myös arkipäiville.