Toimittajan raportista viraalihitti – esittelee ankeaa kaupunkimaisemaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa kulttuuriin kuuluu tietynlainen optimismi. Ehkäpä juuri tämän takia St. Louisin reportterin synkkä, mutta humoristinen näkemys helmikuusta on noussut viraalihitiksi. Alueen helmikuuta voisi verrata maisemallisesti Suomen marraskuuhun, jolloin kaikki on harmaata ja synkeää.

– Helmikuu on vuoden pahin kuukausi, mutta se on rehellinen kuukausi. Se on kuukausi, joka ei kestä elämää yhtään paremmin kuin mitä se todellisuudessa on, KMOX-televisiokanavan paikallinen toimittaja Kevin Killeen raportoi harmaassa sadetakissaan vettä tihkuttavassa säässä.

Lopuksi Killeen sanoo, että kuukausi on synkkä, mutta se kertoo kuinka asiat todellisuudessa ovat. Sitten hän toistaa isältään oppimansa sanonnan, mikä kuuluu: ”Jos pystyt elämään helmikuun läpi, elät vielä vuoden.” Koko video oli tarkoitettu alunperin vitsiksi tuotannolle, mutta se päätyi julkaisuun. Sen jälkeen Killeen on peräänkuuluttanut mediatalojen liukuhihnalinjaa ja sitä, kuinka he tukahduttavat toimittajiensa aidon potentiaalin.

– He eivät tiedä puoliakaan niistä asioista, joita työntekijät voisivat luoda heille, jos he vain antaisivat toimitusväen edustajien olla luovia, hän sanoi.