Valkoiset mansikat ihmetyttävät – uusi lajike ei muutu kypsänä punaiseksi

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Torilla myytävät kotimaiset mansikat ovat varma kesän merkki. Mansikoita saa kuitenkin kaupasta ympäri vuoden, jolloin niitä tuodaan Suomeen muun muassa Espanjasta. Nyt Japanissa kehitetty uusi lajike aiheuttaa kuluttajissa hämmennystä.

Monet mieltävät mansikan punaisen värin herkulliseen makuun. Mansikat ovat kypsyessään kirkuvan punaisia, mutta Japanissa kehitetty uusi mansikkalajike jää kuitenkin valkoisen väriseksi. Valkoiset suuret mansikat ovat todella mielenkiintoisen näköisiä punaisine siemenineen.

Marks & Spencer on tuonut valkoiset mansikat nyt myös brittiläisten kuluttajien saataville. Daily Mail -sivuston mukaan valkoiset mansikat ovat maultaan yhtä makeita kuin punaisetkin mansikat. Niiden mausta löytyy myös vivahteita ananaksesta ja vaniljasta.