Alkuperäinen Wednesday-näyttelijä Lisa Loring kuoli – oli 64-vuotias

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Wednesday-sarja on noussut Netflixin tuoreeksi jättimenestykseksi, mutta kyseessä ei ole suinkaan Wednesday Addamsin ensiesiintyminen televisiossa. Hahmo nähtiin ensi kertaa pienellä ruudulla jo 1960-luvulla The Addams Family -sarjassa.

Wednesday Addamsia 1960-luvun The Addams Familyssä näytellyt Lisa Loring on kuollut. Hän menehtyui lauantaina 27. tammikuuta sairaalassa Kaliforniassa korkean verenpaineen aiheuttaman sairaskohtauksen komplikaatioihin. Näyttelijän tytär Vanessa Foumberg kertoo äitinsä nukkuneen pois rauhallisissa merkeissä.

Loring näytteli Wednesdayta televisiossa vuosina 1964-1966 ja myöhemmin tv-elokuvassa. Alkuperäisessä Addams Family -sarjassa Wednesday oli lapsi, ja Loring oli vasta kuusivuotias ottaessaan roolin vastaan. Näyttelijä esiintyi myöhemmin muun muassa b-elokuvissa Blood Frenzy ja Hyinen kuolema.

Netflixin Wednesday-sarjassa hahmon teini-ikäistä versiota esittää Jenna Ortega. Wednesdayta ovat vuosien aikana näytelleet myös muun muassa Christina Ricci, Chloe Grace Moretz ja Krysta Rodriguez.