Pilateksella monia hyötyjä – tiesitkö jo näistä?

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pilates on suosittu treenimuoto, jonka nimeen myös moni maailmankuulu kaunotar vannoo. Esimerkiksi malli Hailey Bieber ja näyttelijät Kate Hudson sekä Jessica Alba ovat kertoneet rakastavansa pilatesta ja harrastavansa sitä lähes päivittäin.

Pilateksella on monia terveyshyötyjä, joista kaikki eivät välttämättä tiedäkään. Pilates nostaa ihmisten mielialaa, parantaa tasapainoa ja vahvistaa keskivartaloa. Sen lisäksi on myös huomattu, että pilatesta säännöllisesti harjoittavilla on parempi vastustuskyky, josta on paljon etenkin talvikuukausina hyötyä.

Pilateksessa treenataan koko vartaloa. Se lisää henkilön notkeutta, voimaa ja parantaa myös koordinaatiokykyä. Pilates on Healthista-sivuston mukaan auttanut parantamaan tutkimusten mukaan myös ihmisten ryhtiä. Tätä treenimuotoa suositellaan myös henkilöille, jotka kärsivät esimerkiksi selkäkivuista, koska pilateksen on huomattu auttavan etenkin keskivartalon ja selän kiputiloihin.