Scorpions-yhtye Youtuben miljardikerhoon – voimaballadi on valtava hitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtuben niin kutsutussa miljardikerhossa on mukana uusi nimi. Saksalaisen hard rock -yhtye Scorpionsin Wind of Change -hitin musiikkivideo on rikkonut virstanpylvään palvelussa.

Wind of Changen musiikkivideota on nyt katseltu yli miljardi kertaa. Voimaballadi oli tietenkin valtava hitti jo ennen Youtube-aikaa, sillä singleä on myyty maailmanlaajuisesti hurjat 13 miljoonaa kappaletta. Wind of Change onkin yksi kaikkien aikojen myydyimmistä singleistä ja historian myydyin saksalaisartistin julkaisema single.

Alun perin Crazy World -levyllä kuultu Wind of Change julkaistiin singlenä vuonna 1991. Kappaleen teemana oli Berliinin muurin murtuminen sekä saksojen yhdistyminen. Se julkaisiin Neuvostoliiton hajoamisen ja kylmän sodan päättymisen aikoihin.