Hurja video Ukrainasta – lapsen löytämä sinko laukesi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sodan jäljiltä maastoon jää usein runsaasti räjähteitä, miinoja ja aseita, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita vielä vuosienkin jälkeen. Verkossa on lähtenyt leviämään viraalina alunperin elokuussa julkaistu video, jossa kaksi lasta käsittelee löytämäänsä sinkoa.

Videolla toinen lapsista kantaa mukanaan sinkoa ja toisella näyttää puolestaan olevan käsissään AK-47-rynnäkkökivääri. Yhtäkkiä sinko laukeaa lennättäen ohjuksen läheistä rakennusta kohti. Lapset juoksevat säikähtäneinä pois paikalta.

Lapset vaikuttavat selvinneen välikohtauksesta säikähdyksellä, eikä tiedossa ole, että tapauksesta olisi koitunut henkilövahinkoja. Video kuvattiin The Telegraph -lehden mukaan hylätyllä kadulla Hersonin alueella eteläisessä Ukrainassa.